Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost
Den här matiga mackan bjuder på massvis med goda smaker. Perfekt till sommarlunchen när du har tid att göra lyxiga lunchmackor med grillad nötbringa, stekt surkål, senap, saltgurka och smarrig cheddarost. Servera gärna med extra pickles och senap.
Ingredienser
4 portioner
650 g slow cooked nötbringa (gärna alspånsrökt)
2 - 3 msk dijonsenap (eller amerikansk senap)
8 skivor bröd (gärna limpa)
3 - 4 msk majonnäs
2 dl smörstekt surkål
12 skivor saltgurka
3 - 4 msk rostad lök
4 skivor cheddarost
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri limpa och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett att steka surkålen i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett att steka surkålen i. Byt ut cheddarost mot ett mjölkproteinfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild från Scan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1919 KJ / 459 kCal
Fett17 g
Salt1.8 g
Kolhydrater30 g
Protein43 g
Kommentarer
Hej Magnus! Visst kan man välja en annan sorts bröd. Blir säkert jättegott även med surdegsbröd, då får man ju lite tuggmotstånd i brödet på köpet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-07-04Limpa för mig är ett väldigt sött och kletigt bröd, måste vara bättre med lantbröd eller surdegsbröd ?
Magnus
2016-07-02