Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
2
Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Den här matiga mackan bjuder på massvis med goda smaker. Perfekt till sommarlunchen när du har tid att göra lyxiga lunchmackor med grillad nötbringa, stekt surkål, senap, saltgurka och smarrig cheddarost. Servera gärna med extra pickles och senap.

Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Ingredienser

4 portioner
650 g slow cooked nötbringa (gärna alspånsrökt)
2 - 3 msk dijonsenap (eller amerikansk senap)
8 skivor bröd (gärna limpa)
3 - 4 msk majonnäs
2 dl smörstekt surkål
12 skivor saltgurka
3 - 4 msk rostad lök
4 skivor cheddarost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej Magnus! Visst kan man välja en annan sorts bröd. Blir säkert jättegott även med surdegsbröd, då får man ju lite tuggmotstånd i brödet på köpet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2016-07-04

Limpa för mig är ett väldigt sött och kletigt bröd, måste vara bättre med lantbröd eller surdegsbröd ?

Magnus

2016-07-02

Näringsvärde per portion

Energi1919 KJ / 459 kCal
Fett17 g
Salt1.8 g
Kolhydrater30 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Reuben hot dog
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Der Meister – grillad macka med surkål och äpple
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål med äpple och salladslök
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Surkål & kassler sandwich
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw på surkål
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga