Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

2
2
Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Den här matiga mackan bjuder på massvis med goda smaker. Perfekt till sommarlunchen när du har tid att göra lyxiga lunchmackor med grillad nötbringa, stekt surkål, senap, saltgurka och smarrig cheddarost. Servera gärna med extra pickles och senap.

Skriv ut
Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Ingredienser

4 portioner
650 g
slow cooked nötbringa (gärna alspånsrökt)
2 - 3 msk
dijonsenap (eller amerikansk senap)
8
skivor bröd (gärna limpa)
3 - 4 msk
majonnäs
2 dl
smörstekt surkål
12
skivor saltgurka
3 - 4 msk
rostad lök
4
skivor cheddarost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri limpa och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett att steka surkålen i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett att steka surkålen i. Byt ut cheddarost mot ett mjölkproteinfritt alternativ.Recept och bild från Scan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2016-07-04

Hej Magnus! Visst kan man välja en annan sorts bröd. Blir säkert jättegott även med surdegsbröd, då får man ju lite tuggmotstånd i brödet på köpet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Magnus

2016-07-02

Limpa för mig är ett väldigt sött och kletigt bröd, måste vara bättre med lantbröd eller surdegsbröd ?

Näringsvärde per portion

Energi 1919 KJ / 459 kCal
Fett 17 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 30 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept