Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matig macka med nötbringa, surkål och cheddarost

Den här matiga mackan bjuder på massvis med goda smaker. Perfekt till sommarlunchen när du har tid att göra lyxiga lunchmackor med grillad nötbringa, stekt surkål, senap, saltgurka och smarrig cheddarost. Servera gärna med extra pickles och senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla hela bringbiten på indirekt värme under lock tills den är genom varm ca 20 minuter. Önskar ni lite mer färg, grilla den runt om först på den heta delen av grillen.
  2. Bred senap på hälften av brödskivorna och majonnäs på resterande.
  3. Fördela surkål på senapen. Lägg saltgurka, rostad lök och ost på majonnäsen.
  4. Skiva bringan tunt, lägg köttet på surkålen, sen på med resterande bröd.
  5. Tryck ihop och dela på 2 innan servering. Servera eventuellt med lite pickles och extra senap till.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri limpa och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett att steka surkålen i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett att steka surkålen i. Byt ut cheddarost mot ett mjölkproteinfritt alternativ.

Recept och bild från Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 650 g slow cooked nötbringa (gärna alspånsrökt)
  • 3 msk dijonsenap (eller amerikansk senap)
  • 8 skivor bröd (gärna limpa)
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl smörstekt surkål
  • 12 skivor saltgurka
  • 4 msk rostad lök
  • 4 skivor cheddarost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1919 kJ / 459 kCal