Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cheddar- och chilispread till pulled turkey i salladsblad

En krämig oströra med smakrik cheddar och sting av chili är bra matsällskap till långkokt pulled turkey eller chicken. Servera i små blad av hjärtsallad, även kallad little gem, till fredagsmyset eller som plockmat på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Anpassa mängden till önskad hetta på toppingen.
  2. Skölj limen och riv det yttersta av skalet.
  3. Riv osten, mixa den med cream cheese i en food processor så att det blir en slät kräm. Vänd ner chili och limeskal. Smaksätt med salt, svartpeppar och några droppar limesaft.
  4. Tillaga pulled turkey enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Till servering: Servera kalkonen på salladsblad och toppa med cheddar- och chilispread.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör lakosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost respektive färskost.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 2 dl riven cheddarost
  • 200 g naturell cream cheese (9 %)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • hjärtsallad och pulled turkey
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 888 kJ / 212 kCal