Spicy BBQ-popcorn
Säg hej till ditt nya favoritsnacks, nypoppade popcorn med het och rökig bbq-smak. I det här receptet blandas varma popcorn med smält smör, klassiska bbq-kryddor och toppas med gräslök. Låt soffmyset börja!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 msk neutral rapsolja
1 dl popcorn (popcornmajs)
50 g smör
1 tsk salt
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk anchochilipulver
1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk malen spiskummin
Till servering
hackad gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Tips
Så lyckas du med perfekt poppade popcorn:
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer