Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Escudella

Escudella är ett smakrikt recept med många spännande ingredienser. Kryddstark korv, saftig kyckling, salt bacon och grönsaker kokas ihop och får bekanta sig med varandra tills smakerna blir utomordentligt goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka kycklingen i 8 delar(för 8 port). Strimla baconet. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skär vitkålen i bitar.
  2. Skär purjon i stora bitar. Skala och skär lökarna i klyftor. Skär ev bönorna i bitar.
  3. Bryn kycklingbitar och bacon i en rejält stor gryta/kastrull. Häll på vattnet och kycklingfonden. Koka upp. Sänk värmen och sjud i 10 minuter.
  4. Tillsätt det skurna utom bönorna. Sjud i ca 15 minuter
  5. Tillsätt korvarna, bönorna och de avrunna kikärterna. Sjud i 5-10 minuter.

För alla

Läs noga ingredienserna på korvarna, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Laktos kan ingå i fond på flaska.

Tips

Buljongen kan användas till soppa, men också som grund till en klassisk sås. Grönsakerna kan serveras separat med olivolja och grovt havssalt, men de kan också serveras som en del av grytan. Bjud potatis till rätten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 kg)
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 5 morötter
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 3 små purjolökar
  • 4 rödlökar
  • 250 g sockerärtor eller haricots verts
  • 4 l vatten
  • 1 flaska konc kycklingfond (à 180 ml)
  • 1 kg korv gärna olika sorter t ex chorizo och wienerkorv
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?