Escudella
Escudella är ett smakrikt recept med många spännande ingredienser. Kryddstark korv, saftig kyckling, salt bacon och grönsaker kokas ihop och får bekanta sig med varandra tills smakerna blir utomordentligt goda.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
8 portioner
1 kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 kg)
2 paket bacon (à 140 g)
4 - 5 morötter
1/2 litet vitkålshuvud
3 små purjolökar
4 rödlökar
250 g sockerärtor eller haricots verts
4 l vatten
1 flaska konc kycklingfond (à 180 ml)
1 kg korv gärna olika sorter t ex chorizo och wienerkorv
1 - 2 burkar kikärtor (à 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vilken soppa! Jag trodde den bara skulle smaka kött och hönsbuljong, men ack så fel jag hade. Smaken är mustig med smak av alla grönsakerna. Efter allt hackade och skärande är över sköter soppan sig själv. Jag lagade halva receptet vilket räckte till middag för två personer samt 5 matlådor. Vi åt den som en soppa utan potatis till och det var mättande nog. Jag kan verkligen rekommendera detta recept
Anna
2008-03-19