Escudella

3
1
Escudella

Escudella är ett smakrikt recept med många spännande ingredienser. Kryddstark korv, saftig kyckling, salt bacon och grönsaker kokas ihop och får bekanta sig med varandra tills smakerna blir utomordentligt goda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Escudella

Ingredienser

8 portioner
1 kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 kg)
2 paket bacon (à 140 g)
4 - 5 morötter
1/2 litet vitkålshuvud
3 små purjolökar
4 rödlökar
250 g sockerärtor eller haricots verts
4 l vatten
1 flaska konc kycklingfond (à 180 ml)
1 kg korv gärna olika sorter t ex chorizo och wienerkorv
1 - 2 burkar kikärtor (à 400 g)

För alla

Läs noga ingredienserna på korvarna, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Laktos kan ingå i fond på flaska.

Gör så här

Tips

Buljongen kan användas till soppa, men också som grund till en klassisk sås. Grönsakerna kan serveras separat med olivolja och grovt havssalt, men de kan också serveras som en del av grytan. Bjud potatis till rätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anna

2008-03-19

Vilken soppa! Jag trodde den bara skulle smaka kött och hönsbuljong, men ack så fel jag hade. Smaken är mustig med smak av alla grönsakerna. Efter allt hackade och skärande är över sköter soppan sig själv. Jag lagade halva receptet vilket räckte till middag för två personer samt 5 matlådor. Vi åt den som en soppa utan potatis till och det var mättande nog. Jag kan verkligen rekommendera detta recept