Escudella

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
1
Escudella

Escudella är ett smakrikt recept med många spännande ingredienser. Kryddstark korv, saftig kyckling, salt bacon och grönsaker kokas ihop och får bekanta sig med varandra tills smakerna blir utomordentligt goda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Escudella

Ingredienser

8 portioner
1   kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 kg)
2   paket bacon (à 140 g)
4 - 5   morötter
1/2   litet vitkålshuvud
3   små purjolökar
4   rödlökar
250 g  sockerärtor eller haricots verts
4 l  vatten
1   flaska konc kycklingfond (à 180 ml)
1 kg  korv gärna olika sorter t ex chorizo och wienerkorv
1 - 2   burkar kikärtor (à 400 g)

För alla

Läs noga ingredienserna på korvarna, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Laktos kan ingå i fond på flaska.

Gör så här

Tips

Buljongen kan användas till soppa, men också som grund till en klassisk sås. Grönsakerna kan serveras separat med olivolja och grovt havssalt, men de kan också serveras som en del av grytan. Bjud potatis till rätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Vilken soppa! Jag trodde den bara skulle smaka kött och hönsbuljong, men ack så fel jag hade. Smaken är mustig med smak av alla grönsakerna. Efter allt hackade och skärande är över sköter soppan sig själv. Jag lagade halva receptet vilket räckte till middag för två personer samt 5 matlådor. Vi åt den som en soppa utan potatis till och det var mättande nog. Jag kan verkligen rekommendera detta recept

Anna

2008-03-19

Testa liknande recept

Korvsoppa med bönor och mangold
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korv med lök och äpple
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv- och kålgryta med bbq-rippel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålsdopp med korv
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönragu med rosmarin och chorizo
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga