Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade morötter med olika smaksättningar

När grillen är igång släng på morötter och grilla runt om på hög värme. Morötterna får nya goda smaker med tre olika smaksättningar att välja på. Sötma och hetta eller syrlig med sting- vilken blir din favorit smaksättning?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Morötter: Blanda morötterna med olivoljan, krydda med salt och peppar. Grilla dem runt om några minuter på hög värme.
  2. Apelsin och anchochili: Riv det yttersta skalet av apelsinen. Hacka persiljan.
  3. Blanda alla ingredienser och servera till morötterna.
  4. Fläder, lime och ingefära: Riv det yttersta skalet av limen. Hacka gräslöken fint.
  5. Skala och riv ingefäran.
  6. Blanda alla ingredienser och servera till morötterna.
  7. Senap, kummin och dill: Skär dillen grovt och stöt kumminen i en mortel.
  8. Blanda alla ingredienser och servera till morötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkrproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Morötter
  • 2 påsar snackmorötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Apelsin och anchochili
  • 1 apelsin
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1/2 tsk salt
Fläder, lime och ingefära
  • 1 lime
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
Senap, kummin och dill
  • 1/2 kruka dill
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk matolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1177 kJ / 281 kCal