Hemgjord dippmix
Blanda torra kryddor till en dippmix i amerikansk ranch-stil med smak av rökt chili, paprika, lök och persillade.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
1 dl
1 msk anchochilipulver
2 msk paprikapulver
1 msk torkad persillade
1 msk torkat lökpulver
1 1/2 tsk salt
1 msk socker
Till servering
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den var helt okej för när man inte har någon dippmix hemma! Jag har dock massor av kryddmix kvar men ingen tanke på att göra dipp igen. Har ni tips på vad annat man kan använda den till?
Karin
2021-05-15Hej Karin! Vad sägs om att slänga ner kryddmixen i en marinad! Perfekt nu när det är grilltider. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-17Heeeelt för mycket kryddor för mängden gräddfil!
Laure
2020-03-21Hej Laure! Kan det ha blivit så att du blandade all kryddmix med 2 dl gräddfil? Du ska ta 2 tsk av kryddmixen till 2 dl gräddfil. Tanken är att man gör en sats kryddmix som man sedan kan använda till fler omgångar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-23De är väl klart du måste ha socker, har du någonsin hört talas om dipp utan socker, utan socker är de inte dipp!
Alexander
2018-03-05