Enkelt surdegsbröd på råg (nattjäst)

Med färdig surdeg som du handlar i butik blir surdegsbaket riktigt enkelt! Förbered degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten, det ger en godare smak och är dessutom praktiskt. Dag två formar du degen till limpor, låter de jäsa en stund i rumstemperatur innan de bakas av i ugnen. Gott och enkelt!
Samarbete med:
KronJäst

Ingredienser
3 st
1/2 förp färsk KronJäst för matbröd (25 g)
1 förp KronJäst surdeg Råg (à 150 g)
5 dl kallt vatten
ca 9 1/2 dl vetemjöl special (9 1/2 dl motsvarar ca 570 g)
ca 3 1/2 dl rågmjöl grovt (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
2 msk oliv- eller rapsolja
3 tsk salt
olja till bunken
mjöl till utbakning
Gör så här
Dag 1
00:10:00
00:20:00
00:03:00
12:00:00
Dag 2
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på tre limpor.
Energi4502 KJ / 1076 kCal
Fett14 g
Salt4.63 g
Kolhydrater198 g
Protein25 g
Kommentarer