Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sötsyrlig rödvinssås

En underbar, sötsyrlig rödvinssås med kort tillagningstid som du kan förbereda i förväg. Förvara bara den kokta och silade såsen, som du rett av med Maizena, kallt och vispa under uppvärmning med smör när det är dags att servera den. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull 3–4 minuter. Strö över sockret, rör runt någon minut under fortsatt stekning.
  2. Häll på vin, vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop tills cirka hälften återstår.
  3. Sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter. Låt svalna och ställ kallt. Förbered hit.
  4. Vid servering: Värm såsen under omrörning. Vispa ner smör. Smaka ev av med salt.

För alla

Läs noga innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 5 timjankvistar
  • 4 dl rött vin
  • 2 msk socker
  • 4 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) att reda med
  • 2 msk smör
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan