Enkel rödvinssås

En rödvinssås måste inte koka i evigheter för att bli mustigt god. Den här lättlagade rödvinssåsen får härligt smakdjup på bara en halvtimme. Såsen är en fin smaksättare till linser och kyckling, men passar också fint till biff, oxfilé och entrecôte.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Gör så här
En dag före festen
00:03:00
00:01:00
00:15:00
30 minuter före servering
00:30:00
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt1.8 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g
Kommentarer
50 stHur många personer? 4? 6? 8?
Britt-louise
Hej Britt-Louise. Jag skulle säga att såsen räcker till 4 personer. Hälsningar Leif
ICA-köket
Mycket god! Vår favoritsås till rött kött. Men jag hoppar över både vattnet och redningen.
Terese
Anväder lite mindre vin Och mer peppar,bra grundrecept
Trausti
Enkelt och jättegott!
Gabriella
Så god, men tar betydligt längre tid att tillaga. Jag brukar använda 75 cl vit, ca dubbel sats. Sedan fryser jag ner i små förpackningar, fungerar utmärkt.
Karin
Jag bytte ut schalottenlöken mot gul lök. Skippade sojan eftersom vår var slut och använde steksky i st f kalvfond, men trots det blev rödvinssåsen kalasgod. 😁
Anders
För mycket socker i receptet! Flertal i kommentarerna påtalat, vänligen uppdatera.
Theodor
Jättegod och en favorit bland mina gäster
Maria
God sås och lättlagad
Kent
Socker i en rödvinssås är en styggelse!! Aldrig socker oavsett i vilken form det än må vara, det hör inte hemma där. Fråga vilken välutbildad kock som helst! I övrigt ett bra grundrecept, men glöm inte timjan som är en bra smakbärare.
Linda