Pasta verde
Försvinnande god och krämig vegansk pasta verde. Snabb, enkel och dessutom härligt grön av broccoli, babyspenat och basilika. Använd gärna en pasta med räfflor som suger åt sig såsen bra t ex Cellentani.
Ingredienser
4 portioner
6 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl växtbaserad crème fraiche
2 tsk grönsaksbuljong (pulver)
2 1/2 tsk kantarellfond
2 krm nymald vitpeppar
1 tsk lökpulver
1 stor broccoli
ca 1/2 - 1 msk majsstärkelse
50 g babyspenat
1 kruka basilika
4 port pasta
Till servering
veganskt ostalternativ (riven)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden, växtbaserade grädden, fraichen och osten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Planti.
Gör så här
Tips
Skala och skiva fint broccolistammen som blir över och ha i t ex en sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde 2 dl havrefraiche och istället mindre grädde och det blev gott.
Sanna
2020-08-09Riktigt fyllig smak, mycket gott. Valde tagliatelle, funkade finfint.
Therese
2020-01-27Vardagsgott!
Caroline
2020-01-21