Pasta verde
![Pasta verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203502/cf_259/pasta_verde.jpg)
Försvinnande god och krämig vegansk pasta verde. Snabb, enkel och dessutom härligt grön av broccoli, babyspenat och basilika. Använd gärna en pasta med räfflor som suger åt sig såsen bra t ex Cellentani.
![Pasta verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203502/cf_259/pasta_verde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl växtbaserad crème fraiche
2 tsk grönsaksbuljong (pulver)
2 1/2 tsk kantarellfond
2 krm nymald vitpeppar
1 tsk lökpulver
1 stor broccoli
ca 1/2 - 1 msk majsstärkelse
50 g babyspenat
1 kruka basilika
4 port pasta
Till servering
veganskt ostalternativ (riven)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden, växtbaserade grädden, fraichen och osten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Planti.
Gör så här
Tips
Skala och skiva fint broccolistammen som blir över och ha i t ex en sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde 2 dl havrefraiche och istället mindre grädde och det blev gott.
Sanna
2020-08-09Riktigt fyllig smak, mycket gott. Valde tagliatelle, funkade finfint.
Therese
2020-01-27Vardagsgott!
Caroline
2020-01-21