Pasta verde

12
3
Pasta verde

Försvinnande god och krämig vegansk pasta verde. Snabb, enkel och dessutom härligt grön av broccoli, babyspenat och basilika. Använd gärna en pasta med räfflor som suger åt sig såsen bra t ex Cellentani.

Skriv ut
Pasta verde

Ingredienser

4 portioner
6 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl
växtbaserad crème fraiche
2 tsk
grönsaksbuljong (pulver)
2 1/2 tsk
kantarellfond
2 krm
nymald vitpeppar
1 tsk
lökpulver
1
stor broccoli
ca 1/2 - 1 msk
majsstärkelse
50 g
babyspenat
1
kruka basilika
4
port pasta

Till servering

veganskt ostalternativ (riven)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden, växtbaserade grädden, fraichen och osten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Skala och skiva fint broccolistammen som blir över och ha i t ex en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sanna

8/9/2020

Använde 2 dl havrefraiche och istället mindre grädde och det blev gott.

Therese

1/27/2020

Riktigt fyllig smak, mycket gott. Valde tagliatelle, funkade finfint.

Caroline

1/21/2020

Vardagsgott!

Testa liknande recept