Pasta verde

16
3
Pasta verde

Försvinnande god och krämig vegansk pasta verde. Snabb, enkel och dessutom härligt grön av broccoli, babyspenat och basilika. Använd gärna en pasta med räfflor som suger åt sig såsen bra t ex Cellentani.

Pasta verde

Ingredienser

4 portioner
6 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl växtbaserad crème fraiche
2 tsk grönsaksbuljong (pulver)
2 1/2 tsk kantarellfond
2 krm nymald vitpeppar
1 tsk lökpulver
1 stor broccoli
ca 1/2 - 1 msk majsstärkelse
50 g babyspenat
1 kruka basilika
4 port pasta

Till servering

veganskt ostalternativ (riven)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden, växtbaserade grädden, fraichen och osten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Tips

Skala och skiva fint broccolistammen som blir över och ha i t ex en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sanna

2020-08-09

Använde 2 dl havrefraiche och istället mindre grädde och det blev gott.

Therese

2020-01-27

Riktigt fyllig smak, mycket gott. Valde tagliatelle, funkade finfint.

Caroline

2020-01-21

Vardagsgott!