UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta verde

Försvinnande god och krämig vegansk pasta verde. Snabb, enkel och dessutom härligt grön av broccoli, babyspenat och basilika. Använd gärna en pasta med räfflor som suger åt sig såsen bra t ex Cellentani.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ner matlagningsgrädde och fraiche i en stor gryta. Rör ner buljongpulver, fond, vitpeppar och lökpulver. Koka upp. 
  2. Bryt broccolin för hand, i små buketter. Lägg i broccolibuketterna, och låt sjuda tills de mjuknar. 
  3. Red av såsen med maisstärkelse utrörd i lite vatten till önskad konsistens. Låt koka upp.
  4. Skölj spenat, finhacka basilika och tillsätt dem i såsen. Obs! Låt inte spenaten och basilikan koka, servera direkt. Gott både med eller utan riven vegansk ost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden, växtbaserade grädden, fraichen och osten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Tips

Skala och skiva fint broccolistammen som blir över och ha i t ex en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 2 tsk grönsaksbuljong (pulver)
  • 2 1/2 tsk kantarellfond
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 stor broccoli
  • 1/2 - ca 1 msk majsstärkelse
  • 50 g babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • 4 port pasta
Till servering
  • ev veganskt ostalternativ (riven)