Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Enkel laxlåda

Enkel laxlåda är egentligen en potatisgratäng med lax och ägg i, som blir en komplett måltid. Tillaga potatis, kallrökt lax, dill, ägg, vispgrädde, mjölk, vitpeppar och ströbröd i ugn och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i skivor. Snitta purjolöken och skiva den.
  4. Varva potatis, lax, purjolök och dill i en ugnssäker form. Avsluta med potatis.
  5. Vispa upp äggen, blanda med grädde och mjölk. Krydda med peppar. Häll över blandningen.
  6. Sikta över ströbröd. Grädda "lådan" 35-40 minuter mitt i ugnen.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: byt mjölk och grädde mot mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre och iMat. Uteslut ströbrödet eller använd mjölkfritt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg potatis
  • ca 300 g kallrökt lax i bit
  • 1 purjolök
  • ca 2 dl hackad dill
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?