Laxpudding på rester
Att laga laxpudding på rester är ett smart sätt att laga en ny rätt av ingredienser som blivit över. Kallrökt eller gravad lax och kokt potatis får här nytt liv i den goda gratängen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
800 g kokt kall potatis
4 ägg
3 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g kallrökt lax eller gravad lax i skivor
1 dl hackad dill
50 g smör
Till servering
skirat smör
citronklyftor
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut skirat smör mot smält mjölkproteinfritt matfett till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så här ska en laxpudding smaka. Hade i en hel kruka dill, gräddade lite längre då jag hade i lite mer grädde för att kompensera för mellanmjölk istället för standard.
Lotta
2023-01-09Lättlagad och god!
Ingela
2022-09-07Gott men alldeles för mycket svartpeppar i receptet. Hälften är fullt tillräckligt.
Stefan
2022-02-06