Enkel fiskgryta

Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp minibaguetter (à 300 g)
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 förp passerade tomater (à ca 390)
1 bakpotatis (à ca 250 g)
3 morötter
1 tsk torkad timjan
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
salt
peppar
400 g torsk
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 583 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lägg av med alla negativa kommentarer! Gör det ni vill, vi tärnade grönsakerna och hade i massa mer med kryddor. Såklart passar det inte alla men med lite extra lök, buljong och salt så blev det jättegott! Det är familjekassen, så hetta/ krydda upp om det saknas! Körde 6dl vatten med 3 tärningar, sen lite tomatpuré och en uns vinäger, blev jättegott!!
Martina
2025-02-15Skrev palsternacka nedan i kommentaren men skulle skrivit fänkål!
Åsa
2025-02-13Tinade fisken med salt och citron. Kryddade soppan med 2 tsk stark curry, 1 msk vitvinsvinäger samt 1 tsk sambal oelek skivade morötter, tärnade bit sötpotatis istället för potatis och en stor palsternacka samt dill istället för persilja. Hade bara umamibuljong, det fungerade bra också. Serverade med aioli och toppade med räkor. Blev en riktigt smarrig gryta. Mums.
Åsa
2025-02-13