Sesamfluff

Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
2
Sesamfluff

Det engelska godiset honeycomb heter så eftersom det ser ut lite som bivax. I munnen smakar det sötsockrig karamell och pirrar till lätt på tungan. Tricket för att få till den bubbliga konsistensen är att hälla ut smeten direkt när bikarbonatet är tillsatt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Sesamfluff

Ingredienser

10 portioner
4 dl  socker
1 dl  ljus sirap
1 dl  vatten
1 tsk  bikarbonat
1/2 dl  sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ingrid! I Buffé nr 11, sid 31, har det tyvärr smugit sig in ett felaktigt ord. Givetvis ska det inte stå "nyttigt" i anslutning till receptet på sesamfluff. Vi ber om ursäkt för detta. / Bufféredaktionen

Redaktionen

2013-11-27

I tidningen har receptet rubriken "Nyttigt". Det skulle vara intressant att höra vilken del som Ica anser vara nyttig i receptet? 5 dl socker sammanlagt är nog inte många som skulle anse vara nyttigt. Är det sesamfröna som är nyttiga? På vilket sätt i så fall, och förtar inte sockret nyttigheten, det måste väl vara helheten som räknas? Katastrofal rubrik enligt min mening.

Ingrid

2013-11-24

Testa liknande recept

Lakritsknäck
Betyg 2.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäck i mikron
Betyg 3.2 av 5.
353 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckbräck i mikron
Betyg 2.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckkola
Betyg 2.4 av 5.
892 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäck
Betyg 4.3 av 5.
852 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladknäck
Betyg 2.6 av 5.
256 personer har röstat
Under 45 min att tillaga