Sesamfluff
Det engelska godiset honeycomb heter så eftersom det ser ut lite som bivax. I munnen smakar det sötsockrig karamell och pirrar till lätt på tungan. Tricket för att få till den bubbliga konsistensen är att hälla ut smeten direkt när bikarbonatet är tillsatt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
10 portioner
4 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vatten
1 tsk bikarbonat
1/2 dl sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Ingrid! I Buffé nr 11, sid 31, har det tyvärr smugit sig in ett felaktigt ord. Givetvis ska det inte stå "nyttigt" i anslutning till receptet på sesamfluff. Vi ber om ursäkt för detta. / Bufféredaktionen
Redaktionen
2013-11-27I tidningen har receptet rubriken "Nyttigt". Det skulle vara intressant att höra vilken del som Ica anser vara nyttig i receptet? 5 dl socker sammanlagt är nog inte många som skulle anse vara nyttigt. Är det sesamfröna som är nyttiga? På vilket sätt i så fall, och förtar inte sockret nyttigheten, det måste väl vara helheten som räknas? Katastrofal rubrik enligt min mening.
Ingrid
2013-11-24