Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamfluff

Det engelska godiset honeycomb heter så eftersom det ser ut lite som bivax. I munnen smakar det sötsockrig karamell och pirrar till lätt på tungan. Tricket för att få till den bubbliga konsistensen är att hälla ut smeten direkt när bikarbonatet är tillsatt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 10 portioner).
  2. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills färgen är gyllene, ca 3 minuter. Passa noga.
  3. Ta från värmen. När smeten precis slutat bubbla, vispa snabbt ner bikarbonat. Häll genast ut på bakplåtspappret. 
  4. Strö över sesamfrön. Låt svalna och bryt i bitar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl sesamfrön
Lägg till i inköpslistan