Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lökfyllda enchiladas

Njutbara mexikanska enchiladas fyllda med en blandning av behagliga löksmaker och härlig hetta från jalapeñopeppar. Servera dina aptitretande lökfyllda enchiladas tillsammans med en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Skala pärllöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär squashen i halvmånar. Fräs de båda löksorterna och squashen i oljan i en traktörpanna.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Hacka jalapenopepparn. Lägg tomater och jalapenopeppar i pannan. Krydda med socker och salt. Häll över vattnet och låt puttra ca 5 minuter.
  4. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form och strössla osten över. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera lökfyllda enchiladas med strimlad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pärllök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 squash
  • 5 tomater
  • 5 inlagda jalapeñopeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 4 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1380 kJ / 330 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden