Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enchilada med tomatsalsa

Enchilada med tomatsalsa är en kryddig rätt med mycket smaker. Här är det bönsåsen och salsan som gör det lilla extra. Tortillabröden fylls med såsen och toppas med riven ost innan den avslutas i ugnen. Servera sedan den gratinerade enchiladan med en het tomatsalsa och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bönsås: Skala och finhacka löken. Fräs hälften av den i oljan i en stor kastrull och krydda med pressad vitlök, spiskummin och chilipulver. Spara den andra hälften av löken till salsan.
  3. Rör ner tomatpuré och tomatkross, låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
  4. Häll av och skölj bönorna. Blanda ner dem och majsen med sitt spad i bönsåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Enchilada: Fyll tortillabröden med bönsåsen och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg. 
  6. Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Grovhacka koriandern. Pressa limen.
  7. Blanda grönsakerna med den hackade rödlöken, limesaften och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  8. Till servering: Strimla salladen, servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsa och sallad.

För alla:
Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Bönsås
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 410 g stora vita bönor
  • 410 g svarta bönor
  • 340 g majskorn
Enchilada
  • 8 tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost
Tomatsalsa
  • 3 tomater
  • 2 avokador
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
Till servering
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2786 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept