Enchilada med tomatsalsa
Enchilada med tomatsalsa är en kryddig rätt med mycket smaker. Här är det bönsåsen och salsan som gör det lilla extra. Tortillabröden fylls med såsen och toppas med riven ost innan den avslutas i ugnen. Servera sedan den gratinerade enchiladan med en het tomatsalsa och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Bönsås
1 rödlök
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
3 msk tomatpuré
390 g krossade tomater
salt
svartpeppar
410 g stora vita bönor
410 g svarta bönor
340 g majskorn
Enchilada
8 tortillabröd
1 1/2 dl riven ost
Tomatsalsa
3 tomater
2 avokador
1 kruka koriander
1 lime
1 tsk olivolja
Till servering
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2786 KJ / 665 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater84 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tog paprikapulver istället för chilipulver och det blev jättebra för våra små barn.
Rebecca
2023-01-21Blev så gott! Jag serverade med aioli till och de blev ju såå gott! Jag gjorde en mjölkfri variant och de blev super👏🏼
Eva
2021-07-10Jättegod! Men lite gräddfil eller crème fraiche till hade nog varit ännu godare. Satte i inlagda jalapeños i bönröran, hett och gott.
Peter
2020-10-13