Enchilada med tomatsalsa

309
9
Enchilada med tomatsalsa

Enchilada med tomatsalsa är en kryddig rätt med mycket smaker. Här är det bönsåsen och salsan som gör det lilla extra. Tortillabröden fylls med såsen och toppas med riven ost innan den avslutas i ugnen. Servera sedan den gratinerade enchiladan med en het tomatsalsa och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Enchilada med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner

Bönsås

1 rödlök
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
3 msk tomatpuré
390 g krossade tomater
salt och svartpeppar
410 g stora vita bönor
410 g svarta bönor
340 g majskorn

Enchilada

8 tortillabröd
1 1/2 dl riven ost

Tomatsalsa

3 tomater
2 avokador
1 kruka koriander
1 lime
1 tsk olivolja

Till servering

1/2 isbergssallad

Gör så här

För alla:
Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

309

Kommentarer

Rebecca

2023-01-21

Vi tog paprikapulver istället för chilipulver och det blev jättebra för våra små barn.

Eva

2021-07-10

Blev så gott! Jag serverade med aioli till och de blev ju såå gott! Jag gjorde en mjölkfri variant och de blev super👏🏼

Peter

2020-10-13

Jättegod! Men lite gräddfil eller crème fraiche till hade nog varit ännu godare. Satte i inlagda jalapeños i bönröran, hett och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2786 KJ / 665 kCal
Fett 22 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 84 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden