Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa

En god lunch eller picknick-måltid med marockansk touch. Köttfärsgrytan serveras tillsammans med en bönsalsa smaksatt med kanel, spiskummin och harissa. Servera de fyllda pitabröden med en god grönsallad och en klick crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med bönsalsan. Häll av och skölj bönorna. Låt dem rinna av. Finriv skalet av citronen och pressa ut juice. Mixa hälften av de soltorkade tomaterna med citronskal, citronjuice, harissa, honung, kryddor och oljan med mixerstav eller i matberedare. Skär resten av tomaterna i mindre bitar. Blanda med det mixade och bönorna. Smaka av med salt. Ställ åt sidan.
  2. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Stek köttet i resten av oljan ca 5 minuter i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  5. Låt alla plocka som de vill och fylla sina pitabröd med köttröra, bönsalsa, grönsaker och crème fraiche.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Rosta gärna spiskumminen i en torr, het stekpanna så kommer smakerna fram mer. Dryga ut rätten med buljongkokt couscous för ännu mer marockansk touch.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 rödlök
  • 2 paprikor
  • 400 g strimlat nötkött
  • 1 msk olivolja
  • 4 pitabröd
  • salt och peppar
Marockansk bönsalsa
  • 400 g kokta vita bönor
  • 1 citron
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1/2 tsk harissa
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • 1/2 strimlad isbergssallad
  • 1/2 tärnad gurka
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3011 kJ / 719 kCal