Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa

4
1
Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa

En god lunch eller picknick-måltid med marockansk touch. Köttfärsgrytan serveras tillsammans med en bönsalsa smaksatt med kanel, spiskummin och harissa. Servera de fyllda pitabröden med en god grönsallad och en klick crème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 rödlök
2 paprikor
400 g strimlat nötkött
1 msk olivolja
4 pitabröd
salt och peppar

Marockansk bönsalsa

400 g kokta vita bönor
1 citron
2 msk citronjuice
1 dl soltorkade tomater
1/2 tsk harissa
2 tsk honung
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 msk olivolja

Till servering

1/2 strimlad isbergssallad
1/2 tärnad gurka
1 dl crème fraiche

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Rosta gärna spiskumminen i en torr, het stekpanna så kommer smakerna fram mer. Dryga ut rätten med buljongkokt couscous för ännu mer marockansk touch.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Linda

2011-09-23

För lite med bara en burk bönor till 4 personer, Men annars var det jättepopulärt :)

Näringsvärde per portion

Energi 3011 KJ / 719 kCal
Fett 325 g
Kolhydrater 669 g
Protein 381 g
Läs mer om näringsvärden