Fyllda pitabröd med marockansk bönsalsa
En god lunch eller picknick-måltid med marockansk touch. Köttfärsgrytan serveras tillsammans med en bönsalsa smaksatt med kanel, spiskummin och harissa. Servera de fyllda pitabröden med en god grönsallad och en klick crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 rödlök
2 paprikor
400 g strimlat nötkött
1 msk olivolja
4 pitabröd
salt
peppar
Marockansk bönsalsa
400 g kokta vita bönor
1 citron
2 msk citronjuice
1 dl soltorkade tomater
1/2 tsk harissa
2 tsk honung
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 msk olivolja
Till servering
1/2 strimlad isbergssallad
1/2 tärnad gurka
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3011 KJ / 719 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater66.9 g
Protein38.1 g
Kommentar
För lite med bara en burk bönor till 4 personer, Men annars var det jättepopulärt :)
Linda
2011-09-23