Enchiladas med tomatsalsa

9
0
Enchiladas med tomatsalsa

Smakfull texmex-middag med kryddiga enchiladas – tacokryddad färs med svarta bönor inrullat i tortillabröd och toppat med fyllig tomatsås. Tomatsalsa med koriander och lime därtill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Enchiladas med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

1 gul lök
ca 400 g nötfärs
1 msk olja
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl vatten
380 g kokta svarta bönor
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
ca 1 1/2 tsk sambal oelek
ca 330 g tortillabröd
1 1/2 dl riven ost

Tomatsalsa

300 g majskorn
3 tomater
1/2 kruka koriander
1 lime

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut tortillabrödet mot glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3018 KJ / 722 kCal
Fett 22.4 g
Kolhydrater 79.7 g
Protein 42.3 g
Läs mer om näringsvärden