Enchiladas med tomatsalsa
Smakfull texmex-middag med kryddiga enchiladas – tacokryddad färs med svarta bönor inrullat i tortillabröd och toppat med fyllig tomatsås. Tomatsalsa med koriander och lime därtill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
1 gul lök
ca 400 g nötfärs
1 msk olja
salt
peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl vatten
380 g kokta svarta bönor
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
ca 1 1/2 tsk sambal oelek
ca 330 g tortillabröd
1 1/2 dl riven ost
Tomatsalsa
300 g majskorn
3 tomater
1/2 kruka koriander
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett22.4 g
Kolhydrater79.7 g
Protein42.3 g
Kommentarer