Enchiladas med tomatsalsa

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Enchiladas med tomatsalsa

Smakfull texmex-middag med kryddiga enchiladas – tacokryddad färs med svarta bönor inrullat i tortillabröd och toppat med fyllig tomatsås. Tomatsalsa med koriander och lime därtill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Enchiladas med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

1   gul lök
ca 400 g  nötfärs
1 msk  olja
salt och peppar
1 msk  tomatpuré
1 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  spiskummin
1/2 dl  vatten
380 g  kokta svarta bönor
400 g  krossade tomater
1 tsk  oregano
ca 1 1/2 tsk  sambal oelek
ca 330 g  tortillabröd
1 1/2 dl  riven ost

Tomatsalsa

300 g  majskorn
3   tomater
1/2   kruka koriander
1   lime

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut tortillabrödet mot glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett22.4 g
Kolhydrater79.7 g
Protein42.3 g

Testa liknande recept

Enchiladas med majs- och avokadosalsa
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchilada med tomatsalsa
Betyg 3.4 av 5.
316 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med majs och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mexikanska enchiladas
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med tomat- och majssalsa
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga