Biff med mangosalsa

28
3
Biff med mangosalsa

En salsa kan vara het eller mild. Den kan vara varm eller kall. Den kan bestå av frukter eller grönsaker. Den här salsan är gjord på mango och är mer syrlig än het. Serveras med strimlad lövbiff, ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Biff med mangosalsa

Ingredienser

4 portioner
2 gröna paprikor
125 g salladslök
350 g lövbiff
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 msk olivolja
1/2 isbergssallad
400 g kokta svarta bönor

Mangosalsa

2 mango
1/2 rödlök
1/2 lime (pressad saft)
1/2 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Kockknep! Mango består av en väldigt stor men platt kärna. Ett knep för att få så mycket fruktkött som möjligt är att börja skära uppifrån och ner på de sidor där rundningen är.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Katarina

2012-11-27

Den här rätten tyckte vi om, dock åt vi mangosalsan (utan lök) som efterrätt istället då min sambo tycker att frukt och mat inte hör ihop. Istället serverade jag turkisk yoghurt och sweet chilisås som tillbehör - perfekt kombination!

Redaktionen

2012-11-20

Hej Bo! Självklart finns det massa mat utan lök! Men inget som hindrar att du själv utesluter löken i de recept som har lök.

Bo

2012-11-19

Finns det ingen måltid som är fri från lök?

Näringsvärde per portion

Energi 2398 KJ / 573 kCal
Fett 88 g
Kolhydrater 829 g
Protein 336 g
Läs mer om näringsvärden