Biff med mangosalsa

En salsa kan vara het eller mild. Den kan vara varm eller kall. Den kan bestå av frukter eller grönsaker. Den här salsan är gjord på mango och är mer syrlig än het. Serveras med strimlad lövbiff, ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Ingredienser
4 portioner
2 gröna paprikor
125 g salladslök
350 g lövbiff
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 msk olivolja
1/2 isbergssallad
400 g kokta svarta bönor
Mangosalsa
2 mango
1/2 rödlök
1/2 lime (pressad saft)
1/2 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Kockknep! Mango består av en väldigt stor men platt kärna. Ett knep för att få så mycket fruktkött som möjligt är att börja skära uppifrån och ner på de sidor där rundningen är.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2398 KJ / 573 kCal
Fett8.8 g
Kolhydrater82.9 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten tyckte vi om, dock åt vi mangosalsan (utan lök) som efterrätt istället då min sambo tycker att frukt och mat inte hör ihop. Istället serverade jag turkisk yoghurt och sweet chilisås som tillbehör - perfekt kombination!
Katarina
2012-11-27Hej Bo! Självklart finns det massa mat utan lök! Men inget som hindrar att du själv utesluter löken i de recept som har lök.
Redaktionen
2012-11-20Finns det ingen måltid som är fri från lök?
Bo
2012-11-19