Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff med mangosalsa

En salsa kan vara het eller mild. Den kan vara varm eller kall. Den kan bestå av frukter eller grönsaker. Den här salsan är gjord på mango och är mer syrlig än het. Serveras med strimlad lövbiff, ris och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Ansa salladslöken. Strimla paprika, salladslök och lövbiff tunt.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Mangosalsa: Skala mangon med en potatisskalare och skär sedan bort fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda mango och lök med limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Strimla och skölj salladen. Skölj bönorna. Låt bägge rinna av.
  5. Bryn lövbiffen i olivoljan. Blanda ner paprika och salladslök. Krydda med salt och peppar. Lägg i bönorna i pannan och låt de bli varma.
  6. Servera lövbiffen med mangosalsa, ris och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kockknep! Mango består av en väldigt stor men platt kärna. Ett knep för att få så mycket fruktkött som möjligt är att börja skära uppifrån och ner på de sidor där rundningen är.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gröna paprikor
  • 125 g salladslök
  • 350 g lövbiff
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 isbergssallad
  • 400 g kokta svarta bönor
Mangosalsa
  • 2 mango
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 lime (pressad saft)
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2398 kJ / 573 kCal