Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Der Meister – grillad macka med surkål och äpple

En grillad macka passar perfekt när man är sådär mellanhungrig – och är man hungrigare än så kan man alltid göra två! Här läggs saltgurka, äpple, surkål och skinka mellan två skivor halländskt bondbröd. Lite dijonsenap blir pricken över i!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurkan på längden. Hyvla tunna skivor av äpplet med mandolin eller potatisskalare. Krama vätskan ur surkålen.
  2. Bred dijonsenap på hälften av brödskivorna och lägg på skinkan. Lägg surkålen på skinkan och därefter gurkan och äpplet. Lägg på resten av bröden som lock.
  3. Grilla i smörgåsgrill ca 6 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 saltgurkor
  • 1 grönt äpple (gärna Granny Smith)
  • 1/2 förp surkål (à 500 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 skivor bondbröd
  • 8 skivor rökt skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 943,3 kJ / 226 kCal