Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lättlagad choucroute

Choucroute är på svenska kassler med surkål. Rökigt sidfläsk, smakrika korvar och rustik kassler är stommen i denna aptitretande, smarriga gryta. Perfekt med surkål, vitt vin och enbär. Du får en utsökt måltid med senap och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläsket i bitar och dela korvarna. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplet.
  2. Skölj kålen och låt den rinna av. Fräs lök och äpple i smör i en gryta.
  3. Lägg i kålen, kassler, fläsk och korvar. Häll på köttbuljong och ev vin. Lägg i enbären.
  4. Låt koka i ca 5 minuter. Servera med stark senap och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit rökt sidfläsk (1 bit motsvarar ca 200 g) eller bacon (1 bit sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
  • 200 g starka korvar
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 stor burk surkål (à ca 800 g)
  • smör till stekning
  • 4 skivor kassler (4 skivor motsvarar ca 200 g)
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • ev 1 dl vitt vin
  • 10 enbär
Till servering
  • stark senap
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan