En väldigt grön pasta

Grönt är skönt, vilket den här vegetariska pastarätten är ett levande bevis på. Prova en spännande smakbrytning mellan grön chili, sojabönor, kapris och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 grön chilifrukt
3 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 1/2 krm salt
2 krm peppar
250 g spaghetti
3 mogna avokador
3/4 dl kapris
flingsalt
hyvlad parmesan till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 631 kCal
Fett36 g
Salt1.06 g
Kolhydrater52 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stTog ingen kapris, borde förbjudas.
Tom
God med hetta.
Tom
Supergott, och känns nyttigt! Använde pumpakärnor istället för pinjenötter och haricot verts istället för sojabönor. Efter att ha läst kommentarerna fick det räcka med bara en gnutta citron.
Sara
Sååå gott, och mättande
Beatrice
Funkade bra med persilja istället för basilika och pumpakärnor istället för pinjenötter.
Nina
Ovant för oss, men smakade bra! Lite mindre citron, kanske. Drog med lite kapris i mixern, då jag inte gillar stora bitar av det.
Åsa
Supergott!
Johan
En av de bästa pastarätter jag vet!
Britta