Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ella – tomatsoppa

Den här tomatsoppan är jättegod som den är, men fungerar också som en bra bas att bygga vidare på. Kyckling, korv eller pasta passar bra i, och gör soppan matigare. Receptet ger en stor sats, för den här tomatsoppan är utmärkt att laga och frysa in.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök, morot, rotselleri och vitlök.
  2. Fräs olja i en stor kastrull 5-10 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 25 minuter.
  4. Mixa slätt med stavmixer eller i omgångar i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ringla gärna över lite olivolja vid serveringen.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1/2 rotselleri (1/2 motsvarar ca 300 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 2 msk socker
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 l vatten
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 513 kJ / 155 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept