Ella – tomatsoppa

53
5
Ella – tomatsoppa

Den här tomatsoppan är jättegod som den är, men fungerar också som en bra bas att bygga vidare på. Kyckling, korv eller pasta passar bra i, och gör soppan matigare. Receptet ger en stor sats, för den här tomatsoppan är utmärkt att laga och frysa in.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ella – tomatsoppa

Ingredienser

10 portioner
5 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 gul lök
2 morötter
1/2 rotselleri (1/2 motsvarar ca 300 g)
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl konc grönsaksfond
2 msk socker
2 msk hackad basilika
2 msk finskuren gräslök
1 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
2 l vatten
1 dl olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Niklas

2021-10-11

Ändrade från tio till fyra portioner. Ingrediensmängden blev väldigt konstiga... 3/5 av en sak, 1/5 av nåt annat?!? Se över detta tack.

Redaktionen ICAse

2021-10-11

Hej Niklas! Kul att du använder portionsomvandlaren! Men som sagt, vi har provlagat det för 4 personer och sen är det datorn och tekniken som ändrar till övriga portioner och då kan det ibland bli sådär konstigt. Lycka till! Hälsningar Michelle

Elin

2020-05-28

Fråga: vad är det som ska fräsas i oljan? Bara löken eller alla grönsaker? Och ska man verkligen HACKA morot och selleri, eller ska de skivas/skäras i tärningar?

Redaktionen ICAse

2020-05-29

Hej Elin! Det är lök, morot, rotselleri och vitlök som ska fräsas i olja. Vi har nu förtydligat det i receptet. Ja, hacka eller skära i tärningar, det spelar inte så stor roll men för att de ska bli mjuka undefär samtidigt så är det bra att de är i samma storlek. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina

Viveka

2013-03-14

Jättegod soppa även utan selleri.

Näringsvärde per portion

Energi 513 KJ / 155 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden