UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt majskolv med chili, vitlök och persilja

Färska majskolvar med smör och salt är enkelt, gott och brukar uppskattas av stora som små. Men vill du ha mer skjuts i smakerna så lägg till chili, vitlök och persilja till smöret så får du mer vuxensmak på den här lättlagade majsen som passar fint att servera som förrätt eller tilltugg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan.
  2. Ta bort blasten på majsen om den är kvar.
  3. Stek majsen på medelvärme runt om i hälften av smöret i 15 minuter.
  4. Tillsätt resten av smöret, chili, vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 4 färska majskolvar
  • 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1335 kJ / 319 kCal