Osthamburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Osthamburgare

Hamburgare är en av sommarens stora grillfavoriter. Här kommer ett recept på extra ostiga burgare med både blåmögelost och cheddar. Ett ganska enkelt recept med färdiga burgare på under 30 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Aprikosketchup: Skala och hacka löken. Hacka aprikoserna fint. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-& rapsolja ca 3 minuter. Blanda ner chilisås, vatten, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa med en stavmixer.
  2. Hamburgare: Forma 4 burgare av färsen (för 4 port), ca 2 cm tjocka, salta och peppra. Grilla dem tills innertemperaturen är ca 70°C, vänd då och då. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Skiva tomaterna. Lägg ihop burgarna med tomater och aprikosketchup.

För alla

Läs noga innehållet på ostarna. I övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Aprikosketchup
  • 2 schalottenlökar
  • 8 torkade aprikoser
  • 1 smör & rapsolja
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Hamburgare
  • 800 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor burger blue
  • 4 skivor burger cheddar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3060 kJ / 733 kCal