Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Högrevssliders med blåmögelost, karamelliserad lök och glöggketchup

Små sliders, eller minihamburgare, är roliga och uppskattade inslag i julens mingelmat. För att ge dem en juligare smak kan ketchupen smaksättas med glögg. Servera burgarna gjorda på högrev med karamelliserad lök, blåmögelost och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lök: Skala och skiva löken i tunna skivor, stek dem på svag värme i smöret tills den är mjuk och gyllenbrun. Smaka av med socker och salt.
  2. Glöggketchup: Koka ihop glöggen tills det återstår ca 2 msk vätska (för 8 sliders), blanda ner den i ketchupen och smaka av rikligt med nymald svartpeppar.
  3. Burgare: Blanda färsen med senap, forma till jämna burgare. Salta och peppra och stek dem i oljan 2-3 minuter på varje sida.
  4. Till servering: Servera burgarna med bröd, sallad, lök, skivad blåmögelost och glöggketchup.

För alla

Kontrollera innehållet i slidersbrödet i övrigt fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Lök
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt
Glöggketchup
  • 2 dl glögg
  • 1 dl ketchup
  • svartpeppar
Burgare
  • 400 g högrev
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • 1 msk rapsolja
Till servering
  • 8 sliderbröd
  • 1 hjärtsallad
  • 100 g blåmögelost
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer