Högrevssliders med blåmögelost, karamelliserad lök och glöggketchup

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Högrevssliders med blåmögelost, karamelliserad lök och glöggketchup

Små sliders, eller minihamburgare, är roliga och uppskattade inslag i julens mingelmat. För att ge dem en juligare smak kan ketchupen smaksättas med glögg. Servera burgarna gjorda på högrev med karamelliserad lök, blåmögelost och sallad.

Högrevssliders med blåmögelost, karamelliserad lök och glöggketchup

Ingredienser

8 st

Lök

3   gula lökar
2 msk  smör
1/2 tsk  strösocker
salt

Glöggketchup

2 dl  glögg
1 dl  ketchup
svartpeppar

Burgare

400 g  högrev
1 msk  dijonsenap
salt
1 msk  rapsolja

Till servering

8   sliderbröd
1   hjärtsallad
100 g  blåmögelost

För alla

Kontrollera innehållet i slidersbrödet i övrigt fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per slider.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1237 KJ / 293 kCal
Fett20 g
Salt1.62 g
Kolhydrater16 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Gourmetknäcke med ädelost och glöggkokt lök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sliders med cheddar och stekt lök
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sliders med tomataioli
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakstryffel
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
BBQ sliders
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjonburgare med halloumi
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga