Wontonsoppa med kantareller och pepparrot

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Wontonsoppa med kantareller och pepparrot

Upplev en fusion av asiatiska och nordiska smaker i vår läckra wontonsoppa, där smörstekta kantareller och kraftfull pepparrot samsas i en värmande soppa med vitlök och ingefära. Wonton degknyten fyllda med räkor, fläskfärs och salladslök tillför en extra dimension av smak och textur.

Wontonsoppa med kantareller och pepparrot

Ingredienser

6 portioner

Wonton (dumplings/degknyten)

150 g  råa vannameiräkor utan skal
2   vitlöksklyftor
3 cm  färsk ingefära (3 cm motsvarar 2 tsk riven)
2   salladslökar
150 g  fläskfärs
1 msk  japansk soja
1 msk  sesamolja
2 tsk  majsstärkelse
1 tsk  strösocker
2 krm  mald svartpeppar
2 krm  salt
spritspåse
30   wonton-plattor (degplattor)

Buljong

7 cm  färsk ingefära
3   vitlöksklyftor
18 dl  kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk  asiatisk fisksås
2 tsk  japansk soja

Till servering

3   pak choi
250 g  färska eller frysta kantareller (250 g färska motsvarar 150 g frysta)
2 msk  smör
100 g  färsk pepparrot
1/2   kruka gräslök
1   förp äggnudlar (à 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gyllene knyten
Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Soup dumplings Xiaolongbao
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga