Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla gräslök och salladslök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
  2. Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda löken med fläskfärs, ingefära, sherry, ägg och matolja.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  4. Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret (se bildserie).
  5. Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
  6. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Njut dem nykokta och dippa i soja utblandad med lite sambal oelek.
    Se vår matskola hur du gör egna Dumplings

Ingredienser

Portioner: 4
  • 48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
  • 100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
  • 300 g salladslök
  • 1 msk salt
  • 250 g fläskfärs
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/2 dl torr sherry
  • 1 ägg
  • 1 msk matolja
Dippa i
  • japansk soja
  • sambal oelek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?