Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
0
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Ingredienser

4 portioner
48   dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
100 g  gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
300 g  salladslök
1 msk  salt
250 g  fläskfärs
1 msk  färskriven ingefära
1/2 dl  torr sherry
1   ägg
1 msk  matolja

Dippa i

japansk soja
sambal oelek

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplingsdeg
Betyg 2.4 av 5.
236 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga