Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

57
0
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Smaskiga kinesiska dumplings som är lika roliga som lätta att laga till. Med en torr sherry, fläskfärs gräslök och salladslök blir dessa kokta dumplings en perfekt rätt vid många tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Kokta dumplings med fläskkött och gräslök

Ingredienser

4 portioner
48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
1/2 dl torr sherry
1 ägg
1 msk matolja

Dippa i

japansk soja
sambal oelek

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer