Khinkali – Georgiska dumplings

4
3
Khinkali – Georgiska dumplings

Khinkali är georgiska degknyten som fylls med olika innehåll, som exempelvis ost eller svamp. Här är recept på den mest traditionella varianten med en fyllning av kryddig köttfärs och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Khinkali – Georgiska dumplings

Ingredienser

ca 25 st

Dumplingdeg

9 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 5 dl hett vatten

Fyllning

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g blandfärs
1 dl hackad koriander
1 dl hackad persilja
1/2 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm chiliflakes

Till servering

persilja
chilisås

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Elisabeth

2022-03-04

Jättegoda blev dom, men jag följde rådet att blanda fyllningen med vatten. Hade i 1,5 dl och hade nog kunnat haft i mer. Degen blev lite tjock, nästa gång ska jag rulla ut dem lite tunnare. Men smaken var otrolig. Hela familjen älskade dem.

Elisabeth

2022-01-20

Blir lycklig bara av att läsa receptet. Jag var i Tbilisi 2019. Alldeles fantastiskt. Maten var underbar. Framför allt Khinkali, som blev en favorit. Tack Ica Buffé för receptet.

Maka

2022-01-20

Missa inte att tillsätta 1-2 dl vatten till köttfyllningen eftersom de färdiga knyten ska ha massa saft i sig! Man kan också ta annan färs, exempelvis någon nötfärs typ högrev. Det funkar bättre, blir mindre fettigt och godare enligt mig.