Khinkali – Georgiska dumplings
Khinkali är georgiska degknyten som fylls med olika innehåll, som exempelvis ost eller svamp. Här är recept på den mest traditionella varianten med en fyllning av kryddig köttfärs och lök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
ca 25 st
Dumplingdeg
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 5 dl hett vatten
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g blandfärs
1 dl hackad koriander
1 dl hackad persilja
1/2 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm chiliflakes
Till servering
persilja
chilisås
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda med vegofärs. Bra kryddning.
Marjaana
2023-11-22God kryddning, men slemmigt bröd. Jag skulle hellre lagt fyllningen i ett pajskal.
Frida
2023-07-07Jättegoda blev dom, men jag följde rådet att blanda fyllningen med vatten. Hade i 1,5 dl och hade nog kunnat haft i mer. Degen blev lite tjock, nästa gång ska jag rulla ut dem lite tunnare. Men smaken var otrolig. Hela familjen älskade dem.
Elisabeth
2022-03-04