Khinkali – Georgiska dumplings

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
5
Khinkali – Georgiska dumplings

Khinkali är georgiska degknyten som fylls med olika innehåll, som exempelvis ost eller svamp. Här är recept på den mest traditionella varianten med en fyllning av kryddig köttfärs och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Khinkali – Georgiska dumplings

Ingredienser

ca 25 st

Dumplingdeg

9 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
ca 5 dl  hett vatten

Fyllning

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
300 g  blandfärs
1 dl  hackad koriander
1 dl  hackad persilja
1/2 tsk  mortlade fänkålsfrön
1/2 tsk  malen koriander
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 krm  chiliflakes

Till servering

persilja
chilisås

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda med vegofärs. Bra kryddning.

Marjaana

2023-11-22

God kryddning, men slemmigt bröd. Jag skulle hellre lagt fyllningen i ett pajskal.

Frida

2023-07-07

Jättegoda blev dom, men jag följde rådet att blanda fyllningen med vatten. Hade i 1,5 dl och hade nog kunnat haft i mer. Degen blev lite tjock, nästa gång ska jag rulla ut dem lite tunnare. Men smaken var otrolig. Hela familjen älskade dem.

Elisabeth

2022-03-04

Testa liknande recept

Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shawarma på rödbeta och lammstek med getost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålskryddad fläskkarré
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wontonsoppa med kantareller och pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga