Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Stekta potatisdumplings gjorda av färskost avnjuts tillsammans med en smakrik buljong med svamp och kryddor som fänkålsfrö, kummin och kryddpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Ingredienser
4 portioner
Dumplings
600 g kokt skalad potatis
100 g färskost
1 dl finriven lagrad ost (gärna folke)
3 äggulor
1/2 tsk salt
ca 3 dl vetemjöl
ca 2 msk olivolja (att olja in dumplings med)
3 msk smör (till stekning)
Buljong
200 g färsk svamp (t ex karljohan, portabello eller champinjon)
2 vitlöksklyftor
1 1/2 l vatten
3 kryddpepparkorn
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk hel kummin
ca 2 msk vitvinsvinäger
65 g bladspenat
Grönsaker
200 g morötter
1 gul lök
2 msk smör
Gör så här
00:40:00
01:00:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 682 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stHade haft mer ost i gnocchi/dumplingsen om jag skulle göra om det, och kryddat upp buljongen mer. Väldigt milda smaker nu.
Emelie
Dumplings var ok, buljongen helt smaklös! Stekte upp resterna utan buljong dagen efter istället.
Jenny
Själva dumplingsarna (eller snarare gnocchi) var goda, men ingen i familjen gillade buljongen med Portabello. Men då har vi lärt oss att välja en annan svamp nästa gång… 😜
Elin