Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dubbla kasslerskivor med tomat

Rejäl och god vardagsmiddag med kassler, grön sparris, kapris, senap och tomater. Dubbla kasslerskivor med tomat serveras med råstekt potatis och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i ca 2 cm tjocka skivor. Skär ett jack i varje skiva. Blanda senap och kapris och fyll i kasslerskivorna.
  2. Skölj och skiva tomaterna. Lägg en skiva tomat i varje kasslerskiva.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  4. Stek kasslerskivorna i matfettet i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg upp skivorna på ett fat.
  5. Låt sparrisen rinna av och lägg dem på kasslerskivorna.
  6. Servera med råstekt potatis och eventuellt en klick gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk kapris
  • 2 tomater
  • 1 paket djupfryst grön sparris (à 200 g)
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Till servering
  • råstekt potatis
  • ev gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare