Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Bräckt kassler med rödbetsris

Bräckt kassler med rödbetsris, en middag som överraskar med sitt röda ris färgsatt av rödbetor. Den bräckta kasslern och rödbetsriset serverar du med en krämig senapssås på gräddfil, fransk senap och socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Skala och riv rödbetorna. Lägg rödbetsrivet på riset när ca 10 min återstår av koktiden.
  2. Krydda riset med peppar. Skär kasslern i tunna skivor. Bräck dem hastigt utan extra matfett. Smaksätt gräddfilen med senap, salt och socker.
    Servera rödbetsriset med kassler, senapssås , bröd och gröna salladsblad.

För alla

Byt ut gräddfilen mot sojabaserad färskost utrörd i lite solhavre om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Prova att smaksätta såsen med wasabipasta i stället för senap för en annorlunda, god smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g färska rödbetor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
  • 500 g kassler
  • 2 dl gräddfil
  • 2 - 2 1/2 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2306 kJ / 552 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden