Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Mozzarellagratinerad kassler

Ljuvlig mozzarellagratinerad kassler serverar du här på en bädd av vitkålssallad med vinägrett - livfullt, fräscht och smarrigt! Kasslern får smak av senap, basilika och tomat innan mozzarellan läggs på för gratinering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", ca 225°C.
  2. Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt.
  3. Bre ett tunt lager senap på skivorna. Lägg några basilikablad på varje skiva. Täck med tomatskivor.
  4. Skiva mozzarellan och fördela över. Gratinera i ugnen på mellersta falsen tills osten smält och fått vacker färg.
  5. Vitkålssallad: Strimla vitkål, purjolök och rödlök. Blanda med vinägrett. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt ta smak 10-15 minuter före servering. Vänd ner persiljan vid servering.
  6. Servera med vitkålssalladen och grovt bröd.

För alla 

Mozzarellagratinerad kassler innehåller inte gluten eller ägg, förutsatt att man väljer bröd som passar. Mjölk ingår. 
Gör mjölkfritt: använd tofu i stället för mozzarella.

Tips

Prova att byta ut kasslern mot fiskfilé, så får du en
helt annan rätt som också är jättegod.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 2 msk fransk senap
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 tomater
  • 2 paket mozzarella (à 125 g)
  • salt och peppar
Vitkålssallad
  • 300 g vitkål
  • 10 cm purjolök
  • 1 st rödlök
  • 2 1/2 msk vinägrettdressing
  • salt och peppar
  • ett par nypor socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?