Dressad algsallad

7
3
Dressad algsallad

I länder som Japan och Kina är alger vardagsmat i sallader och wokade rätter. Än är utbudet av alger i Sverige begränsat, men genom att köpa en torkad algsallad och smaksätta den med en god asiatisk dressing, får du en härlig salladsbas till mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Dressad algsallad

Ingredienser

4 portioner
1 påse sallad med blandade alger (à 20 g)
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Serveringsförslag

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Malin

2021-11-05

Smakade precis som jag hade föreställt mig! Fruktansvärt enkelt och passar utmärkt till sushi! =)

Markus

2017-08-21

Fantastiskt gott! Lade till riven vitkål och ersatte sesamolja med fisksås. Mums!

Åke

2017-01-07

nej, inte så gott

Näringsvärde per portion

Energi 142 KJ / 34 kCal
Fett 2 g
Salt 15 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden