Dressad algsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dressad algsallad

I länder som Japan och Kina är alger vardagsmat i sallader och wokade rätter. Än är utbudet av alger i Sverige begränsat, men genom att köpa en torkad algsallad och smaksätta den med en god asiatisk dressing, får du en härlig salladsbas till mycket.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg algerna i blöt i rikligt med vatten ca 8 minuter.
  2. Rör ihop soja, sesamolja, ingefära och chili.
  3. Häll av algerna och blanda med dressingen. 
  4. Strö över sesamfröna.
  5. Servera algsalladen till fisk, skaldjur eller kyckling. Eller testa att blanda den med något av serveringsförslagen nedan.

Serveringsförslag

  • Blanda algsalladen med strimlad morot och tärnad tofu. Riv över färsk koriander.
  • Blanda algsalladen med tunt strimlad rödlök och blancherade sockerärter, eller helt råa om du gillar dem riktigt knapriga. Toppa med stekt eller grillad lax och sesamfrön.
  • Blanda algsalladen med spänstiga glasnudlar, tunt skivad gurka och krossade rostade jordnötter.

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse sallad med blandade alger (à 20 g)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 142 kJ / 34 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept