Burgare med päronsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Burgare med päronsallad

Ett gott och roligt middagsrecept. Stek till burgare av nötfärs och laga till en fräsch sallad av päron, chilifrukt, koriander, ingefära, sesamolja och risvinäger. Servera burgarna och päronsalladen tillsammans med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela päronen, ta bort kärnhuset och skär i fina strimlor. Strimla purjolöken.
  2. Finhacka chilifrukt, koriander och blanda med päron, ingefära, sesamolja och risvinäger. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma 4 burgare (för 4 port) av färsen och stek dem i en het lätt oljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  4. Lägg upp köttet på tallrikar. Arrangera päronsalladen vackert bredvid. Servera gärna med hoisinsås och ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g nötfärs
  • 2 st päron (2 st motsvarar ca 300 g)
  • 1/3 purjolök (den vita delen)
  • 1/2 röd chilifrukt (kärnfästet bortskuret)
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 krm malen ingefära
  • 10 droppar sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • salt och peppar
  • hoisinsås
Lägg till i inköpslistan