Dragonkyckling med oliver

Betyg 3.2 av 5.
95 personer har röstat
0
Dragonkyckling med oliver

Ett lätt- och snabblagat recept på en utsökt dragonkyckling med oliver. Kycklingfiléerna bryns tillsammans med lök i en smörad panna. Därefter adderas den krämiga grädden och buljongen som tillsammans får sjuda innan färsk dragon och oliver sällskapar. Serveras med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Dragonkyckling med oliver

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna bavette)
1   rödlök
4   kycklingfiléer
1 tsk  smör
salt och peppar
1/2   kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl  vispgrädde
1   kruka dragon
1 dl  oliver (med pimiento)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2544 KJ / 608 kCal
Fett25 g
Salt1.84 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med dragonsås och sparris
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivfisk
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med dragon och kyckling
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kycklingpasta med senap och dragon
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med krämig dragonsås
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsmör 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga