Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Dragonkyckling med oliver

Ett lätt- och snabblagat recept på en utsökt dragonkyckling med oliver. Kycklingfiléerna bryns tillsammans med lök i en smörad panna. Därefter adderas den krämiga grädden och buljongen som tillsammans får sjuda innan färsk dragon och oliver sällskapar. Serveras med nykokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Skär varje kycklingfilé i fem delar på längden. Bryn dem med löken runtom i smöret i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt smulad buljongtärning och grädde i kycklingpannan. Låt sjuda ca 8 minuter.
  5. Repa av och hacka dragonen grovt. Grovhacka oliverna.
  6. Blanda oliverna med kycklingen. Smaka av med dragon, salt och peppar och servera med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna bavette)
  • 1 rödlök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk smör
  • salt och peppar
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka dragon
  • 1 dl oliver (med pimiento)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2544 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept