Pasta med krämig dragonsås
Krämig pasta med dragon i huvudrollen. En snabb och enkel rätt med få ingredienser som smakar supergott. Denna pasta är ett perfekt tillbehör till fisk, men också att äta precis som den är!
Ingredienser
4 portioner
500 g pasta (gärna penne)
1/2 l fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 kruka dragon
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehåller i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.
Gör så här
Tips
Om du väljer en crème fraich med låg fetthalt så koka såsen försiktigt, det finns risk att såsen skär sig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater96 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer