Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Betyg 4.6 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Att baka torskrygg med ett täcke av gruyère, citron och rivet bröd ger fisken en frasig konsistensbrytning. Servera den dragonbakade torsken med en krämig sås på vit burksparris och räkor. Vitlök, persilja och dragon förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Ingredienser

4 portioner
4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (à 125 g)
1 tsk salt
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
75 g smör
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad dragon
3 dl rivet vitt bröd (utan kant)
2 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven gruyère
färsk dragon till servering

Räk- och sparrissås

1 burk vit sparris (à 180 g)
1/2 msk konc fiskfond
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g skalade räkor
1 msk finskuren gräslök

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Fantastiskt gott! En pärla

    Fredrik

  • Det är precis så gott som alla andra också säger :)

    Niilo

  • Jättegott

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Saffransgravad torskrygg med pancetta
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös à la Mornay
    Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad