Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

0
0
Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

I Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré förenas franska smaker med svensk strömming. Fisken kryddas med dragon och dijon innan den paneras i rågmjöl och steks. Servera med puré på potatis och rotselleri och rårörda lingon.

Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och rotselleripuré

400 g potatis (skalad, i bitar)
200 g rotselleri (skalad, i bitar)
1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
salt

Strömming

16 stora strömmingsfiléer
2 msk dijonsenap
2 msk hackad, färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl rågmjöl
salt och peppar

Rårörda lingon

1 1/2 dl lingon
1 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer