Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré
![Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
I Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré förenas franska smaker med svensk strömming. Fisken kryddas med dragon och dijon innan den paneras i rågmjöl och steks. Servera med puré på potatis och rotselleri och rårörda lingon.
![Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatis- och rotselleripuré
400 g potatis (skalad, i bitar)
200 g rotselleri (skalad, i bitar)
1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
salt
Strömming
16 stora strömmingsfiléer
2 msk dijonsenap
2 msk hackad, färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl rågmjöl
salt och peppar
Rårörda lingon
1 1/2 dl lingon
1 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer