Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

I Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré förenas franska smaker med svensk strömming. Fisken kryddas med dragon och dijon innan den paneras i rågmjöl och steks. Servera med puré på potatis och rotselleri och rårörda lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Koka rotsakerna mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och tillsätt matfett och mjölk. Vispa till slät puré med hjälp av elvisp. Smaka av med salt.
  2. Strömming: Bred ett tunt lager dijonsenap på hälften av strömmingsfiléerna. Strö över lite dragon. Täck med de resterande filéerna och vänd dem i rågmjöl. Stek i matfett i en stekpanna på medelhög värme, ca 3-4 min per sida. Salta och peppra.
  3. Lingon: Rårörda lingon är ett typiskt tillbehör till strömming på bohuskusten. Blanda försiktigt lingon och socker. Låt stå tills sockret har smält. Servera till purén och strömmingen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis- och rotselleripuré
  • 400 g potatis (skalad, i bitar)
  • 200 g rotselleri (skalad, i bitar)
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt
Strömming
  • 16 stora strömmingsfiléer
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad, färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 dl rågmjöl
  • salt och peppar
Rårörda lingon
  • 1 1/2 dl lingon
  • 1 dl socker
Lägg till i inköpslistan