Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

I Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré förenas franska smaker med svensk strömming. Fisken kryddas med dragon och dijon innan den paneras i rågmjöl och steks. Servera med puré på potatis och rotselleri och rårörda lingon.

Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och rotselleripuré

400 g  potatis (skalad, i bitar)
200 g  rotselleri (skalad, i bitar)
1 1/2 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  mjölk
salt

Strömming

16   stora strömmingsfiléer
2 msk  dijonsenap
2 msk  hackad, färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl  rågmjöl
salt och peppar

Rårörda lingon

1 1/2 dl  lingon
1 dl  socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga