Bröd med lingon och vört

16
2
Bröd med lingon och vört

Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

Skriv ut
Bröd med lingon och vört

Ingredienser

1 bröd
6 dl
vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl
fiberrika havregryn
1/2 dl
hela linfrön
5 msk
vörtmix
2 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
4 dl
filmjölk (3%)
1 dl
rårörda lingon

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ersättningsprodukt baserad på havre, soja eller ris.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut vörtmixen mot 2 tsk mortlad anis eller fänkål (för 1 bröd).

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Lotta

2017-11-10

Någon som testat att göra den glutenfri?

Nathalie

2013-12-12

Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 9355 KJ / 2981 kCal
Fett 38.3 g
Kolhydrater 420.8 g
Protein 70.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept