Bröd med lingon och vört

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
3
Bröd med lingon och vört

Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

Bröd med lingon och vört

Ingredienser

1 bröd
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl fiberrika havregryn
1/2 dl hela linfrön
5 msk vörtmix
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk (3%)
1 dl rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Det blev stående ovationer 😋 Kanon gott

Lena

2023-12-24

Någon som testat att göra den glutenfri?

Lotta

2017-11-10

Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!

Nathalie

2013-12-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi9355 KJ / 2981 kCal
Fett38.3 g
Kolhydrater420.8 g
Protein70.2 g

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga