Bröd med lingon och vört | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bröd med lingon och vört

Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter (för 1 bröd) med matfett.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och lingon. Lägg degen i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ersättningsprodukt baserad på havre, soja eller ris.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Tips

Byt ut vörtmixen mot 2 tsk mortlad anis eller fänkål (för 1 bröd).

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
  • 2 dl fiberrika havregryn
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 5 msk vörtmix
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk (3%)
  • 1 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 9355 kJ / 2981 kCal