Bröd med lingon och vört
Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.
Ingredienser
1 bröd
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl fiberrika havregryn
1/2 dl hela linfrön
5 msk vörtmix
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk (3%)
1 dl rårörda lingon
För alla
Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ersättningsprodukt baserad på havre, soja eller ris.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Tips
Byt ut vörtmixen mot 2 tsk mortlad anis eller fänkål (för 1 bröd).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9355 KJ / 2981 kCal
Fett38.3 g
Kolhydrater420.8 g
Protein70.2 g
Kommentarer
Det blev stående ovationer 😋 Kanon gott
Lena
2023-12-24Någon som testat att göra den glutenfri?
Lotta
2017-11-10Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!
Nathalie
2013-12-12