Bröd med lingon och vört

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
3
Bröd med lingon och vört

Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

Bröd med lingon och vört

Ingredienser

1 bröd
6 dl  vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl  fiberrika havregryn
1/2 dl  hela linfrön
5 msk  vörtmix
2 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
4 dl  filmjölk (3%)
1 dl  rårörda lingon

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ersättningsprodukt baserad på havre, soja eller ris.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut vörtmixen mot 2 tsk mortlad anis eller fänkål (för 1 bröd).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Det blev stående ovationer 😋 Kanon gott

Lena

2023-12-24

Någon som testat att göra den glutenfri?

Lotta

2017-11-10

Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!

Nathalie

2013-12-12

Näringsvärde per portion

Energi9355 KJ / 2981 kCal
Fett38.3 g
Kolhydrater420.8 g
Protein70.2 g

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga