Bovetelimpa med aprikoser & frön
Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
1 bröd
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt (ev havssalt)
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har bakat brödet många gånger. Blir alltid omtyckt och recept önskas. Har efter hand bytt ut aprikoserna till torkade tranbär + adderat lite hasselnötter och valnötter. Väldigt gott
Annika
2020-05-07Fantastiskt bör, Gott och saftigt. Blev succée på bruchen.
Hans
2020-02-28Jag tyckte att brödet var för salt, nästa gång blir det bara 1 tsk, annars väldigt lättbakat.
Eva
2016-07-26