Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bovetelimpa med aprikoser & frön

Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
  4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm (för 1 bröd). Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
  6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
  7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk. Servera gärna tillsammans med en tapenade, se receptet Tapenade med valnötter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön (naturella)
  • 1 dl pumpakärnor (naturella)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt (ev havssalt)
  • 1 äpple
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1/2 dl honung
  • 4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer