Dinkelbröd med frukt och nötter

Betyg 4.7 av 5.
235 personer har röstat
61
Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Dinkelbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
5 dl  siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl  fiberrika havregryn
200 g  torkade aprikoser
2 dl  blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl  hela linfrön
2 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
4 dl  yoghurt (3 %)

Topping

2 msk  solroskärnor
2 msk  pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
235 personer har röstat

Kommentarer

Vilket gott recept och så enkelt att baka! Förutom solros - och pumpafrön, toppade jag med havssalt!

Hevin

2024-10-23

Jättegott! Undrar hur länge brödet håller sig om man inte fryser det?

Lena

2024-02-03

Hej Lena! Brödet håller sig i flera dagar. Ett tips är annars att skiva det innan det fryses så går det fort att tina en skiva när man blir sugen! :) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-05

Har hellre i bitar av torkade svenska äpplen.

Maj-elen

2023-09-18

Testa liknande recept

Grötmix
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dinkelbröd med lingon och fänkål
Betyg 3.4 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bovetelimpa med aprikoser & frön
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Betyg 4.8 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade parmesanbröd
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga