Dinkelbröd med frukt och nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigt och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter (för 1 bröd) med matfett.
  3. Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar.
  4. Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen. Strö på toppingen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler.

 

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
  • 1 dl fiberrika havregryn
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt (3 %)
Topping
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan