Dinkelbröd med frukt och nötter

202
52
Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Dinkelbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)

Topping

2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

202

Kommentarer

Linda

2022-12-30

✨️Supergott & superenkelt✨️ Grov, nötig och söt limpa. Det enda som är "sårt/tar tid" är att hacka nötter och aprikoser sen är det bara att blanda allt i en bunke. Rekommenderas starkt!

Inger

2022-12-18

Ett riktigt gott bröd och lätt att fixa

Carina

2022-11-07

Vårt favoritbröd🤗