Dinkelbröd med frukt och nötter
Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.
Ingredienser
1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)
Topping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan jag ta bort aprikoserna helt eller måste jag ha andra proportioner på mjöl eller något
Anna margareta
2024-10-27Hej Anna Margareta! Det spelar ingen roll för koncistensen om du tar bort aprikoserna. Dom ger dock en god sötma till brödet så lite sirap eller något annat sött kan du tillsätta. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-28Vilket gott recept och så enkelt att baka! Förutom solros - och pumpafrön, toppade jag med havssalt!
Hevin
2024-10-23Jättegott! Undrar hur länge brödet håller sig om man inte fryser det?
Lena
2024-02-03Hej Lena! Brödet håller sig i flera dagar. Ett tips är annars att skiva det innan det fryses så går det fort att tina en skiva när man blir sugen! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-05