Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Scones med torkad frukt

Scones med torkad frukt är livfullt och riktigt gott. Aprikoser, fikon och russin, ger sötma och mästerlig smak åt klassiska scones. Passar perfekt till helgens frukost, mellanmål eller på brunchen. Servera med ost och marmelad eller varför inte med smaksatt kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk och matfett arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut degen i 4 högar (för 16 bitar) direkt på en bakpappersklädd plåt. Strö på lite mjöl eller sportgryn och klappa ut varje del till en rund kaka ca 15 cm i diameter. Skär varje kaka i fyra delar och nagga dem med en gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
  6. Låt sconesen svalna på ett galler. Bryt dem i bitar.
  7. Serveras med kvarg smaksatt med vaniljsocker, marmelad eller ost.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj havre- eller sojabaserad dryck i stället för mjölk och välj mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl Sportgryn (havre och rågflingor)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl torkad frukt i bitar, t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, äpplen
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande matfett
Lägg till i inköpslistan