Scones med torkad frukt

Betyg 2.9 av 5.
31 personer har röstat
2
Scones med torkad frukt

Scones med torkad frukt är livfullt och riktigt gott. Aprikoser, fikon och russin, ger sötma och mästerlig smak åt klassiska scones. Passar perfekt till helgens frukost, mellanmål eller på brunchen. Servera med ost och marmelad eller varför inte med smaksatt kvarg.

Scones med torkad frukt

Ingredienser

16 bitar
6 dl  vetemjöl
2 dl  Sportgryn (havre och rågflingor)
4 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
2 dl  torkad frukt i bitar, t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, äpplen
4 dl  mjölk
1/2 dl  flytande matfett

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj havre- eller sojabaserad dryck i stället för mjölk och välj mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Kul med en god variant på scones, passar även bra att tilsätta nötter

Åsa

2011-02-19

Frukostlyx!

Katrina

2010-09-11

Testa liknande recept

Barockfruktfat med citronsås och kokossmul
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Scones med morotsjuice och rågflingor
Betyg 3.2 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granola scones
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabba russinbullar
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukostscones
Betyg 3.6 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga