Scones med torkad frukt

31
2
Scones med torkad frukt

Scones med torkad frukt är livfullt och riktigt gott. Aprikoser, fikon och russin, ger sötma och mästerlig smak åt klassiska scones. Passar perfekt till helgens frukost, mellanmål eller på brunchen. Servera med ost och marmelad eller varför inte med smaksatt kvarg.

Scones med torkad frukt

Ingredienser

16 bitar
6 dl vetemjöl
2 dl Sportgryn (havre och rågflingor)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl torkad frukt i bitar, t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, äpplen
4 dl mjölk
1/2 dl flytande matfett

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj havre- eller sojabaserad dryck i stället för mjölk och välj mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Åsa

2011-02-19

Kul med en god variant på scones, passar även bra att tilsätta nötter

Katrina

2010-09-11

Frukostlyx!