Sjömanskyckling
En riktigt god och mättande kycklinggryta. Du lagar till sjömanskycklingen genom att blanda ingredienser som lök, morötter, fänkål, potatis och kyckling. Servera sjömanskycklingen varm i en djup skål och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
1 gul lök
2 små morötter
1 fänkål
500 g potatis
2 msk mild olivolja
1 burk lättöl (à 33 cl)
4 dl vatten
1/2 dl konc kycklingfond
1/2 dl finhackad färsk timjan
1 lagerblad
smaksatt crème fraiche till servering (t ex örtsmak)
salt och peppar
För alla
Läs noga ingredienserna på kycklingfonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ljust lättöl, som i regel inte innehåller gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri crème fraiche som kryddas med örter.
Gör mjölkproteinfri: servera med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas med örter.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kycklingfonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Kommentarer