Sjömanskyckling

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Sjömanskyckling

En riktigt god och mättande kycklinggryta. Du lagar till sjömanskycklingen genom att blanda ingredienser som lök, morötter, fänkål, potatis och kyckling. Servera sjömanskycklingen varm i en djup skål och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Sjömanskyckling

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
1   gul lök
2   små morötter
1   fänkål
500 g  potatis
2 msk  mild olivolja
1   burk lättöl (à 33 cl)
4 dl  vatten
1/2 dl  konc kycklingfond
1/2 dl  finhackad färsk timjan
1   lagerblad
smaksatt crème fraiche till servering (t ex örtsmak)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingredienserna på kycklingfonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ljust lättöl, som i regel inte innehåller gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kycklingfonden.
Gör laktosfri: servera med laktosfri crème fraiche som kryddas med örter.
Gör mjölkproteinfri: servera med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas med örter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 430 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med lök
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga