Sjömanskyckling

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Sjömanskyckling

En riktigt god och mättande kycklinggryta. Du lagar till sjömanskycklingen genom att blanda ingredienser som lök, morötter, fänkål, potatis och kyckling. Servera sjömanskycklingen varm i en djup skål och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Sjömanskyckling

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
1   gul lök
2   små morötter
1   fänkål
500 g  potatis
2 msk  mild olivolja
1   burk lättöl (à 33 cl)
4 dl  vatten
1/2 dl  konc kycklingfond
1/2 dl  finhackad färsk timjan
1   lagerblad
smaksatt crème fraiche till servering (t ex örtsmak)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingredienserna på kycklingfonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ljust lättöl, som i regel inte innehåller gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri crème fraiche som kryddas med örter.
Gör mjölkproteinfri: servera med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas med örter.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 430 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med lök
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga