Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

22
1
Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Kyckling som får koka i buljong blir härligt saftigt – även om färgen blir rätt blek. Men vad gör det när man serverar kycklingen med världens godaste, och grönaste, dressing baserad på kokosmjölk, grön chili, koriander och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Ingredienser

4 portioner
100 g
färsk ingefära
500 g
kycklingfilé
1
broccoli (à 250 g)
150 g
salladsärtor
1 1/2 l
vatten
5 msk
koncentrerad kycklingfond
250 g
risnudlar

Kokosdressing

1/2
grön chili (t.ex. spansk peppar)
2 dl
kokosmjölk
1 msk
färskpressad limejuice
1 dl
grovhackad koriander (med stjälkar)
1 krm
salt

Till servering

limeklyftor och koriander till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Gör så här

Tips

Dubbla satsen och blanda det som inte går åt till kycklingen med tunt hyvlad fänkål till en god coleslaw. Mumsigt till hemgjorda fish nuggets eller färdiga fiskpinnar med basmati- eller jasminris.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Carina

2017-11-14

Min dressing skar sig. En del blev en grön vattnig vätska och en del blev majonnäsliknande.Ganska oaptitligt.

Testa liknande recept