Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
1
Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Kyckling som får koka i buljong blir härligt saftigt – även om färgen blir rätt blek. Men vad gör det när man serverar kycklingen med världens godaste, och grönaste, dressing baserad på kokosmjölk, grön chili, koriander och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Ingredienser

4 portioner
100 g  färsk ingefära
500 g  kycklingfilé
1   broccoli (à 250 g)
150 g  salladsärtor
1 1/2 l  vatten
5 msk  koncentrerad kycklingfond
250 g  risnudlar

Kokosdressing

1/2   grön chili (t.ex. spansk peppar)
2 dl  kokosmjölk
1 msk  färskpressad limejuice
1 dl  grovhackad koriander (med stjälkar)
1 krm  salt

Till servering

limeklyftor och koriander till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Gör så här

Tips

Dubbla satsen och blanda det som inte går åt till kycklingen med tunt hyvlad fänkål till en god coleslaw. Mumsigt till hemgjorda fish nuggets eller färdiga fiskpinnar med basmati- eller jasminris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Min dressing skar sig. En del blev en grön vattnig vätska och en del blev majonnäsliknande.Ganska oaptitligt.

Carina

2017-11-14

Testa liknande recept

Pho med biff och hoisinsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pad thai med färdig sås och böngroddar
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het räksoppa
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med kyckling i grön curry
Betyg 4.4 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga