Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar
Kyckling som får koka i buljong blir härligt saftigt – även om färgen blir rätt blek. Men vad gör det när man serverar kycklingen med världens godaste, och grönaste, dressing baserad på kokosmjölk, grön chili, koriander och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
4 portioner
100 g färsk ingefära
500 g kycklingfilé
1 broccoli (à 250 g)
150 g salladsärtor
1 1/2 l vatten
5 msk koncentrerad kycklingfond
250 g risnudlar
Kokosdressing
1/2 grön chili (t.ex. spansk peppar)
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander (med stjälkar)
1 krm salt
Till servering
limeklyftor och koriander till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Min dressing skar sig. En del blev en grön vattnig vätska och en del blev majonnäsliknande.Ganska oaptitligt.
Carina
2017-11-14