Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar

Kyckling som får koka i buljong blir härligt saftigt – även om färgen blir rätt blek. Men vad gör det när man serverar kycklingen med världens godaste, och grönaste, dressing baserad på kokosmjölk, grön chili, koriander och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär ingefäran i skivor. Dela broccolin i buketter. Skiva stammen. Skär salladsärterna i ca 2 cm stora bitar. Lägg broccoli och salladsärter åt sidan.
  2. Koka upp ingefära, vatten och fond i en kastrull. Sänk sedan värmen tills det sjuder. Lägg i kycklingen. Låt sjuda under lock tills de är genomkokta, ca 10 minuter.
  3. Dressing: Kärna ur och grovhacka chilin. Mixa chili, kokosmjölk, limejuice och koriander till en slät dressing. Krydda med salt.
  4. Lyft upp kycklingen ur buljongen. Sila buljongen.
  5. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen. Tillsätt broccolin och koka ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och tillaga enligt anvisningen på förpackningen. Lägg även ner salladsärterna.
  6. Häll av nudlar, broccoli och salladsärter i ett durkslag. Spola med lite kallt vatten.
  7. Till servering: Skär kycklingen i cm-tjocka skivor. Servera med grönsaksnudlarna, kokosdressing, limeklyftor och koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Tips

Dubbla satsen och blanda det som inte går åt till kycklingen med tunt hyvlad fänkål till en god coleslaw. Mumsigt till hemgjorda fish nuggets eller färdiga fiskpinnar med basmati- eller jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g färsk ingefära
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 150 g salladsärtor
  • 1 1/2 l vatten
  • 5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 250 g risnudlar
Kokosdressing
  • 1/2 grön chili (t.ex. spansk peppar)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl grovhackad koriander (med stjälkar)
  • 1 krm salt
Till servering
  • limeklyftor och koriander till servering
Lägg till i inköpslistan