Cajunkräftor
Heta cajunkräftor från den amerikanska södern! Kräftorna får extra smak i en kryddstark buljong smaksatt med bland annat öl och massor av chili som även innehåller majs, chorizo, fänkål och potatis. Servera gärna på tidningspapper mitt på bordet för en riktig family style dinner!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Cajunkrydda
2 msk dillfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk hel svartpeppar
1/2 msk gula senapsfrön
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen chipotlechili
1/2 tsk malen cayennepeppar
1 msk salt
1 msk rårörsocker eller strösocker
500 g fast potatis
2 majskolvar
300 g chorizo
2 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 rödlökar
1 hel vitlök
1 citron
1 fänkål (à ca 250 g)
1 flaska öl (gärna pale ale, à 33 cl)
1 kg färdigkokta kräftor (gärna signalkräftor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt7.9 g
Kolhydrater50 g
Protein57 g
Kommentar
Bort med fänkål och nejlikan. Hemsk bismak. Gjorde om och fick det mycket mycket godare👍önskar att ni inte bara slänger ut skitrecept utan att smaka först.
Christina
2022-06-01