Cajunkräftor

13
1
Cajunkräftor

Heta cajunkräftor från den amerikanska södern! Kräftorna får extra smak i en kryddstark buljong smaksatt med bland annat öl och massor av chili som även innehåller majs, chorizo, fänkål och potatis. Servera gärna på tidningspapper mitt på bordet för en riktig family style dinner!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cajunkräftor

Ingredienser

4 portioner

Cajunkrydda

2 msk dillfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk hel svartpeppar
1/2 msk gula senapsfrön
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen chipotlechili
1/2 tsk malen cayennepeppar
1 msk salt
1 msk rårörsocker eller strösocker
500 g fast potatis
2 majskolvar
300 g chorizo
2 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 rödlökar
1 hel vitlök
1 citron
1 fänkål (à ca 250 g)
1 flaska öl (gärna pale ale, à 33 cl)
1 kg färdigkokta kräftor (gärna signalkräftor)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.



Gör så här

Tips

Servera dina cajunkräftor med lime- eller chiliaioli.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Christina

2022-06-01

Bort med fänkål och nejlikan. Hemsk bismak. Gjorde om och fick det mycket mycket godare👍önskar att ni inte bara slänger ut skitrecept utan att smaka först.

Näringsvärde per portion

Energi 2732 KJ / 653 kCal
Fett 22 g
Salt 7.9 g
Kolhydrater 50 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden