Cajunkräftor

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
1
Cajunkräftor

Heta cajunkräftor från den amerikanska södern! Kräftorna får extra smak i en kryddstark buljong smaksatt med bland annat öl och massor av chili som även innehåller majs, chorizo, fänkål och potatis. Servera gärna på tidningspapper mitt på bordet för en riktig family style dinner!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cajunkräftor

Ingredienser

4 portioner

Cajunkrydda

2 msk  dillfrö
2 msk  fänkålsfrö
1 msk  hel svartpeppar
1/2 msk  gula senapsfrön
2   lagerblad
1 tsk  torkad oregano
1/2 tsk  malen nejlika
1/2 tsk  malen chipotlechili
1/2 tsk  malen cayennepeppar
1 msk  salt
1 msk  rårörsocker eller strösocker
500 g  fast potatis
2   majskolvar
300 g  chorizo
2   röda paprikor
1   röd peppar (chili)
2   rödlökar
1   hel vitlök
1   citron
1   fänkål (à ca 250 g)
1   flaska öl (gärna pale ale, à 33 cl)
1 kg  färdigkokta kräftor (gärna signalkräftor)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.



Gör så här

Tips

Servera dina cajunkräftor med lime- eller chiliaioli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Bort med fänkål och nejlikan. Hemsk bismak. Gjorde om och fick det mycket mycket godare👍önskar att ni inte bara slänger ut skitrecept utan att smaka först.

Christina

2022-06-01

Näringsvärde per portion

Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt7.9 g
Kolhydrater50 g
Protein57 g

Testa liknande recept

Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårakor med vårig kräftstjärtssallad
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och kräftrulle med dill och gurka
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcappuccino
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga