Cajunkräftor

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
1
Cajunkräftor

Heta cajunkräftor från den amerikanska södern! Kräftorna får extra smak i en kryddstark buljong smaksatt med bland annat öl och massor av chili som även innehåller majs, chorizo, fänkål och potatis. Servera gärna på tidningspapper mitt på bordet för en riktig family style dinner!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cajunkräftor

Ingredienser

4 portioner

Cajunkrydda

2 msk dillfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk hel svartpeppar
1/2 msk gula senapsfrön
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen chipotlechili
1/2 tsk malen cayennepeppar
1 msk salt
1 msk rårörsocker eller strösocker
500 g fast potatis
2 majskolvar
300 g chorizo
2 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 rödlökar
1 hel vitlök
1 citron
1 fänkål (à ca 250 g)
1 flaska öl (gärna pale ale, à 33 cl)
1 kg färdigkokta kräftor (gärna signalkräftor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Bort med fänkål och nejlikan. Hemsk bismak. Gjorde om och fick det mycket mycket godare👍önskar att ni inte bara slänger ut skitrecept utan att smaka först.

Christina

2022-06-01

Näringsvärde per portion

Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt7.9 g
Kolhydrater50 g
Protein57 g

Testa liknande recept

Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rårakor med vårig kräftstjärtssallad
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcappuccino
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga