Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Nypondricka med citron

Hemkokt nyponsoppa är något alldeles extra. Och inte är det särskilt svårt att göra heller. Här använder vi nyponskalsmjöl, otroligt rikt på C-vitamin. Vill man lyxa så toppa med en klick vispad grädde och knapriga mandelbiskvier.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop nyponskalsmjöl, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Ta från värmen och tillsätt 2–3 msk färskpressad citronjuice. 
  3. Servera nypondrycken i koppar med citronskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Brådis? Köp färdig nyponsoppa som du värmer och smaksätter med lite pressad citron. Nästan lika gott som hemkokt nypondricka!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk nyponskalsmjöl
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 dl rårörsocker
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 779 kJ / 187 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept