Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Inkokta äpplen i must

Välj ett medelsyrligt äpple och koka in med en riktigt god äppelmust, rårörsocker och kanel. De inkokta äpplena är goda som de är i all enkelhet med lättvispad grädde eller vaniljglass, men passar även till mer avancerade desserter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala äpplena. Lägg ner äpplena i en kastrull. 
  2. Tillsätt äppelmust, rårörsocker och kanelstänger.
  3. Koka upp och koka ca 20 minuter. Låt svalna. Ställ kallt.
  4. De inkokta äpplena är goda som de är med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass, men passar även till Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om äpplena bjuds med lämpliga tillbehör.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen (gärna gravensteiner)
  • 1 l äppelmust (gärna gravensteiner)
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 kanelstänger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3015 kJ / 72 kCal