Dillbakad fisk med gröna ärtor

Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Ingredienser
4 portioner
600 g alaska pollock
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 msk färsk eller fryst dill (4 msk motsvarar ca 10 g)
salt
peppar
4 port ris
1/2 ask små gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 565 kCal
Fett22 g
Salt3.65 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag läste kommentarerna och tog: 5 dl grädde 21/2 dl cream fraiche 1 hel buljongtärning. Bästa gratäng jag någonsin ätit. Grannen fick en låda som han åt dag två ..det var det bästa han ätit. Supergod!!!
Laila
2025-09-06Håller med, mer sås vill man ha!
Pelle
2025-06-24Helt okej men läste recensionerna innan och gjorde mer sås (5 dl matlagningsgrädde, en 2,5 dl burk créme fraiche och 1 buljongtärning). Följer man receptet gällande sås hade det inte alls blivit bra.
Kerstin
2024-12-05