Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Decembergryta

Decembergryta, en grönsaksgryta med smak av kanel och jul. Grönsakerna tar smak av alla kryddor när du fräser dem tillsammans och med sältan av buljongen som tillsätts får du en fin avrundning på grytan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka rödlöken. Skala och skär morötter i långa strimlor (använd potatisskalare).
  2. Skölj minimajs. Kärna ur och strimla chilifrukten fint. Fräs lök och morotsstimlor, majs och chili i oljan glansigt.
  3. Tillsätt broccolibuketterna och låt dem fräsa med några minuter.
  4. Krydda med kummin, kanel, gurkmeja, salt och timjan.
  5. Häll på buljongen. Låt småkoka i ca 10 minuter.
  6. Servera grytan med bröd eller som tillbehör till skinka eller köttbullar.

Inga tillbehör medräknade i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 200 g minimajs
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 200 g broccolibuketter
  • 1 tsk kummin
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 516,1 kJ / 123,4 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept